Stoer BBQ vlees: pulled pork

Pulled pork is varkensvlees dat door langzaam te garen uitelkaar valt. Dit vlees dien je na de garing uit elkaar te trekken, vandaar de naam Pulled Pork. Een prachtig stuk vlees om Pulled Pork te maken is Procureur. Doordat onze procureur extra doorregen zijn, zal het eind resultaat van je Pulled Pork super sappig zijn.

Een ander geweldig stuk om Pulled Pork te maken is de BostonButt. Dit is een varkensschouder met been waar een deel van de procureur aan vast zit.

Bereidingswijze

  • Marineer de Boston Butt of de procureur naar smaak.
  • Laat de marinade voor een nacht in de koelkast in trekken.
  • Haal het vlees uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen en steek de BBQ aan.
  • Bereid de BBQ voor om indirect te garen, en zorg voor een temperatuur van 90°C-130°C 
  • Leg het vlees op de BBQ. Zorg ervoor dat er een lekbakje met water onder het vlees staat.
  • Rond een temperatuur van 65°C - 72°C stagneert de temperatuur. Het vlees blijft heel lang op dezelfde temperatuur. Op dit moment wikkel je het vlees goed in, in de aluminiumfolie.
  • Gaar het vlees door tot een kern van 88°C. dit duurt ongeveer 7 a 9 uur
  • Haal het vlees van de BBQ af en laat hem voor een half uur rusten
  • Pull het vlees uit elkaar en serveer het op een zacht bolletje met wat coleslaw

Bestel direct