Stoer BBQ vlees: skirt steak

Een Skirt Steak is een vergeten stuk Hollands vlees. Een Skirt steak is de middenrif van het Rund. Dit is een spier die veel gewerkt heeft, hierdoor is het zeer smaakvol. De Skirt Steak is vrij lang en zeer grof van draad. Tijdens het bakken zal de Skirt Steak, bijna de helft van zijn lengte verliezen. Door dit vlees op de draad te snijden krijgt u een zeer smaakvol stukje vlees met een lichte bite.

Bereidingswijze

  • Marineer het vlees naar smaak.
  • Laat de marinade een nacht in de koelkast intrekken.
  • Haal de Skirt Steak uit de koelkast en steek de BBQ aan.
  • Bereid de BBQ voor om direct te garen op een hoge temperatuur.
  • Breng de temperatuur van de BBQ rond de 230°C. 
  • Leg de Skirt Steak op de BBQ boven de kolen.
  • Grill de Skirt Steak in ongeveer 15 min. tot een kern van 50°C.
  • Haal de Skirt Steak van de BBQ en laat hem in aluminiumfolie rusten tot een kern van 55°C.
  • Snij de Skirt Steak in dunne lapjes. Zorg ervoor dat je op de draad snijd!! Dus haaks op de draad van het vlees
  • Serveer het vlees aan je gasten