Stoer BBQ vlees: spareribs

Bij Slagerij Dennis van de Ven kun je natuurlijk heerlijk gegaarde Spareribs halen. Deze hoef je alleen nog maar op te warmen in de oven.
Voor de echte BBQ liefhebber lonkt natuurlijk de uitdaging om zelf spareribs te garen. De mogelijkheden qua smaak zijn bijna oneindig. Heel zoet tot heel pittig je kunt er alle kanten mee op. Bij onze slagerij maken wij gebruik van de zogenoemde baby back ribs. Om deze spareribs perfect op de BBQ te garen kun je gebruik maken van de 2-2-1 methode. Deze methode staat voor 2 uur indirect garen op de BBQ, 2 uur in zilverfolie met appelsap gaar stomen op de BBQ, en als laatst nog een uur indirect garen zodat het vlees wat krokanter wordt.

Bereidingswijze

  • Haal de Spareribs uit de koelkast
  • Steek met een klein mesje of schroevendraaier onder de dikke vlies. Dit zodat je hem in een keer kunt verwijderen
  • Marineer de spareribs naar smaak. En laat de marinade een nachtje intrekken in de koelkast
  • Haal het vlees uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen en steek de BBQ aan.
  • Bereid de BBQ voor om indirect te garen, en zorg voor een temperatuur rond de 135°C
  • Maak vervolgens gebruik van de 2-2-1 methode. 2 uur indirect garen, 2 uur in zilverfolie stomen met appelsap, 1 uur krokant korstje creëren.
  • Haal de Spareribs van de BBQ en laat het 15 min staan
  • Kluiven maar!!

Bestel hem direct