Stoer BBQ vlees: beer can chicken

Beer Can Chicken of in het Nederlands Bierblik Kip is de BBQ
trend. Ieder beginnende BBQ Guru heeft wel eens de Beer Can Chicken. Doordat onze veldhoenen al smaakvol van zichzelf zijn kunt u met deze kippen geweldige Beer Can Chicken maken. Zoals de naam al doet vermoeden neemt u een blikje bier, neemt hiervan een slokje en zet de kip boven op het blikje bier.

Bereidingswijze

  • Bereid je BBQ voor om indirect te garen, en zorg voor een temperatuur van 120-150 °C.
  • Marineer de hele kip naar smaak, laat de marinades minimaal een half uur intrekken.
  • Open een blikje bier en neem hiervan een flinke slok.
  • Laat de kip over het blikje bier zakken en zet deze op de BBQ
  • Gril de kip ongeveer 60-80 minuten met de deksel dicht (mocht de kip te donker worden wikkel hem dan in met aluminiumfolie) tot een kerntemperatuur van 70° C in de Kipfilet en tot 85°C in
    de kippendij
  • Haal de kip van de BBQ af en haal het blikje bier uit de kip. Laat de kip nog 15 min rusten.
  • Vervolgens kunt u hem serveren aan uw gasten, of natuurlijk helemaal zelf opeten.