Stoer BBQ vlees: Flank steak

Een Flank steak is een stuk vlees wat komt uit de vang van een Rund. De Nederlandse benaming van de Flank Steak is de vinkenlap. Dit is normaal gesproken stug vlees maar wanneer je deze kort op de draad snijd in kleine lapjes is dit net een biefstuk. Doordat het een spier is die veel gewerkt heeft, zal het mits goed bereid een ware smaakbeleving zijn voor uw smaakpapillen.

Bereidingswijze

  • Marineer het vlees naar smaak.
  • Laat de marinade een nacht in de koelkast intrekken.
  • Haal de Flank steak uit de koelkast en steek de BBQ aan.
  • Bereidde BBQ voor om direct te garen op een hoge temperatuur.
  • Breng de temperatuur van de BBQ rond de 230°C.
  • Leg de Flank steak op de BBQ boven de kolen.
  • Grill de Flank steak in ongeveer 15 min. tot een kern van 50°C.
  • Haal de Flat Iron steak van de BBQ en laat hem in aluminiumfolie rusten tot een kern van 55°C.
  • Snij de Flank steak in dunne lapjes. Zorg ervoor dat je op de draad snijd!! Dushaaks op de draad van het vlees
  • Serveer het vlees aan je gasten