Stoer BBQ vlees: picanha 

Een Picanha is een stuk rosbief van een Rund. Om precies te zijn is het de Staartstuk van een rund. Een Staartstuk of Picanha is een bekende BBQ topper, doordat flinke vetlaag de Picanha omhult aan een kant. Tijdens het garen van de Picanha smelt het vetlaagje deels weg in het malse vlees. Dit zorgt voor extra smaak en extra mals en sappig vlees.

Bereidingswijze

  • Leg het vlees voor je neer met de vet kant naar boven
  • Kerf de bovenkant van de vetlaag in tot aan het vlees
  • Marineer de Picanha naar smaak
  • Bereid de BBQ voor om indirect te garen, en zorg voor een temperatuur rond de 175-200°C
  • Leg het vlees met de vetlaag naar boven op de BBQ.
  • Gaar de Picanha tot een kern van 45°C
  • Leg de Picanha boven de kolen om direct te garen. Let op, door het vet kunnen er vlammen ontstaan
  • Zorg voor een mooi goudbruin korst op je Picanha. En gaar de Picanha door tot een kern van 53°C
  • Laat de Picanha 15 min rusten in aluminiumfolie.
  • Serveer en snij de Picanha aan tafel voor je gasten