Stoer BBQ vlees: ribroast

Een Ribroast is een varkensfilet met een rack van botten
eraan. Hiervan zijn geweldige boerenkoteletten van te snijden of u laat het aan 1 stuk om een prachtig stuk vlees aan uw gasten te kunnen serveren.

Bereidingswijze

  • Haal de Ribroast uit de koelkast
  • Marineer de Ribroast naar smaak. En laat de marinade een nachtje intrekken in de koelkast
  • Haal het vlees uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen en steek de BBQ aan.
  • Bereid de BBQ voor om indirect te garen, en zorg voor een temperatuur rond de 135°C
  • Gaar de Ribroast tot een kern van 55°C.
  • Leg de Ribroast boven de kolen om direct te garen
  • Zorg voor een mooi goudbruin korst op je Ribroast. En gaar de Ribroast door tot een kern van 65°C
  • Laat de Ribroast 15 min rusten in aluminiumfolie.
  • Serveer en snij de Ribroast aan tafel voor je gasten