BBQ Masterclass van Peter de Clercq

Het is lente! Dat betekent mooier weer en langere dagen…maar wij kijken eigenlijk vooral uit naar het nieuwe BBQ seizoen. Hoewel we er bij Slagerij Dennis van de Ven van overtuigd zijn dat er het hele jaar door gebarbecued kan worden, weten we ook dat het BBQ’en net wat fijner is als het mooi weer is. Natuurlijk staan we ook dit jaar weer voor u klaar met de lekkerste vertrouwde BBQ pakketten, maar we zijn ook altijd op zoek naar nieuwe producten. Hoog tijd voor een masterclass barbecueën dus! 

Voor de fanatieke BBQ’ers onder ons is Peter de Clercq geen onbekende naam. Hij is namelijk dé specialist op het gebied van barbecueën. Peter de Clercq is zelfs voormalig wereldkampioen BBQ’en. In zijn restaurant Elckerlijc werd een workshop BBQ’en georganiseerd waar we actief mee konden koken. Op de open barbecue kregen we allerlei tips.

Tips van de BBQ-master 

De open barbecue zorgt ervoor dat het vlees niet direct in contact komt met de vlammen. Bovendien is zo’n ronde, open barbecue natuurlijk erg gezellig! Voor beginners is een bolvormige barbecue met een deksel ideaal. 

BBQ’en doet Peter de Clercq het liefst op echte stukken hout. Omdat houtskool al is verbrand, zit er geen smaak of aroma meer in. Bij echt hout is dat helemaal anders! Daarom maakt hij ook wel eens gebruik van vuurkruiden of houtsnippers. Daar krijgt u de typische barbecuegeur van!

Peter de Clercq is niet alleen wereldkampioen barbecue van 2003. Hij is ook de chef-kok en eigenaar van het restaurant Elckerlijc in België, waar de masterclass plaatsvond. 

Mannen Vakgroep Slagers

Dennis volgde de BBQ workshop van Peter de Clercq niet alleen. Hij ging op pad met de Mannen Vakgroep Slagers. Na de BBQ workshop was het tijd voor een inspiratietoer door Brugge.
Met een hoop nieuwe ideeën zijn ze uit België teruggekeerd. Wij hebben zin in het nieuwe BBQ seizoen!