De herkomst van ons vlees

Bij Slagerij Dennis van de Ven werken we uitsluitend met vlees van de beste kwaliteit. Benieuwd naar de herkomst van ons vlees? 

Rundvlees
Altijd al willen weten welk type rundvlees we bij Slagerij Dennis van de Ven in de toonbank hebben liggen? Onze malse biefstukjes, lekkerste gehakt en ouderwets goede sucadelapjes komen van het Belgisch Witblauw! Het huidige Belgisch Witblauwras is te herkennen aan de sierlijke lijn en diversiteit aan kleuren: al het goede van het oude ras is bewaard gebleven. En de negatieve eigenschappen? Die zijn bij het ontwikkelen van een blauw ras achterwege gelaten.
Varkensvlees
Het varkensvlees waar wij mee werken is van uitermate goede kwaliteit. De classificatie van een varken wordt bepaald door het zogenaamde SEUROP-systeem. De varkens van onze slagerij krijgen de letters EAA. Dat wil zeggen dat ze tenminste 55% mager vlees bevatten en uitzonderlijke goede bespiering hebben. Van schouders en ribben tot buik en ham: bij Slagerij Dennis van de Ven werken we met halve varkens die we zelf uitbenen. Zo hebben we alles in eigen hand.
Kippenvlees
Ook onze kip is van hoge kwaliteit. De kipproducten die wij leveren, zijn afkomstig van vleeskippen. Dat wil zeggen dat onze kippen zijn gefokt voor de consument. Hierbij worden zo min mogelijk antibiotica en andere supplementen aan de kippen toegediend. Zo houden we onze kipproducten zo eerlijk mogelijk. Een selectie van onze heerlijke kipproducten zijn kipfilet, kippenbouten, kipkarbonade, drumsticks, kipschnitzels, gemarineerde kipfilet en kipvink.

Uitbenen doen we zelf!

Bij Slagerij Dennis van de Ven vinden we ambacht belangrijk. Daarom benen wij al onze geslachte runderen zelf uit. Een echte slager kan uitbenen! Tenminste, zo denken wij over ons vak. De laatste jaren is er veel veranderd. Vroeger slachtten bijna alle slagers hun eigen runderen, terwijl dat tegenwoordig nog maar zelden gebeurt.

We laten zien waar we mee bezig zijn

Natuurlijk zouden we ervoor kunnen kiezen om al het vlees verkoopklaar binnen te laten komen, maar bij Slagerij Dennis van de Ven willen we dat helemaal niet! Wij willen kunnen laten zien waar we mee bezig zijn.

Dubbele controle

Doordat we het vlees zelf uitbenen, zien we het vlees extra goed. De ideale manier om een dubbele controle uit te voeren voordat het vlees bij ons in de toonbank komt te liggen.

Waarom het Belgisch Witblauwrund?

Een Belgisch Witblauwrund is vaak een dikbil. Dat wil zeggen dat de runderen een overmatige spierontwikkeling hebben. De spierontwikkeling van het Belgisch Witblauw is zo groot door het dikbil-allel van het myostatine-gen dat normaal de spierontwikkeling remt. Een technisch verhaal, waarvan u eigenlijk alleen maar hoeft te onthouden dat het voor een overheerlijk stukje vlees zorgt!

Ontstaan van het ras

Dit runderras is in het begin van de 19e eeuw ontstaan uit kruisingen tussen 'Shorthorns of Durhams' (een rundveeras dat in heel West-Europa en Noord-Amerika voorkomt) en lokale rundveerassen. Door de jaren heen werd de inmenging van de Shorthorn steeds minder, tot het voor het einde van de 19e eeuw al verdween. Gelukkig heeft het huidige Belgisch Witblauwras de positieve eigenschappen van Shorthorn geërfd. De sierlijke lijn, zijn vruchtbaarheid en diversiteit aan kleuren: al het goede van het oude ras is bewaard gebleven. En de negatieve eigenschappen? Die zijn bij het ontwikkelen van een blauw ras achterwege gelaten.

Kalfsvlees

Bij Slagerij Dennis van de Ven hebben we kalfsvlees van kalveren die tussen de 10 en 11 maanden oud zijn. Op die leeftijd hebben ze een fijnere botstructuur, die tijdens het uitbenen van het kalfsvlees de kwaliteit van het eindproduct ten goede komt. Onze kalveren zijn afkomstig uit de stallen van familie van Schaijk uit Eerde. Zij mesten de kalveren hoofdzakelijk met stro. Dit zorgt ervoor dat het kalfsvlees een groene bemesting krijgt, en dat proeft u terug. Een selectie van onze heerlijke kalfsproducten zijn: Coté de Veaux, kalfsgehaktballen, kalfsoesters, kalfsschnitzels, kalsfssaucijsjes, kalfsentrecote en kalfslapjes.

Lamsvlees

Het lamsvlees dat wij in ons assortiment hebben is afkomstig van het ras Texelaar. De Texelaar is een gespierd lam dat van oorsprong uit Texel komt. Deze lammeren hebben een stressloos leven geleid. Dat maakt het vlees lekker mals. Een selectie van onze heerlijke lamsproducten zijn: lamsbout, lamsrack, lamskoteletten, lamsfilet en lamshaas.

Rundvlees
Picanha - Rundergehakt - Bavette -  Rundergehaktballen - Rundersaucijsje - Short Ribs - Biefstuk - Kogelbiefstuk - Ossehaas - Coté de Boeuf - Brisket 

Varkensvlees
Steentje - Uiensteak - Speklappen - Buikspek -  Varkenshaas - Boshaasje - Spareribs - Varkensfilet - Schouderkarbonade - Gehakt - Verse Worst

Kip
Kipfilet - Veldhoen - Kippenbouten - Kipkarbonade - Drumsticks - Tante Door - Kipschnitzels - Gemarineerde Kipfilet - Kipvink

Kalfsvlees
Coté de Veaux - Kalfsgehaktballen - Kalfsoesters - Kalfsschnitzels - Kalsfssaucijsjes - Kalfsentrecote - Kalfslapjes

Lamsvlees
Lamsbout - Lamsrack - Lamskoteletten - Lamsfilet - Lamshaas