BBQ tips

Gaat dit weekend de BBQ aan? Volg dan onze tips op!

Bij Slagerij Dennis van de Ven zijn we echte BBQ-experts. In Schijndel en omstreken weet iedereen dat ze bij ons terecht kunnen voor de lekkerste BBQ pakketten. Van complete pakketten om het zo gemakkelijk mogelijk te maken tot BBQ pakketten die uitsluitend vlees bevatten: als u binnenkort in of rondom Schijndel gaat BBQ’en moet u contact opnemen met onze slagerij. Wij vertellen u graag meer over het lekkerste vlees voor op de barbecue.

Omdat we door de jaren heen flink wat BBQ-ervaring op hebben mogen doen, weten we inmiddels ook hoe je met een BBQ om moet gaan. Wij zetten een aantal belangrijke tips voor Schijndelse barbecue-masters op een rijtje!

Verdeel de kolen op je BBQ

Sommige stukken vlees hebben de neiging om niet snel te garen, maar wél te verkleuren. Dat vlees wil je het liefst op een niet al te hoog vuur leggen. Werk daarom met hete en minder hete zones op je BBQ. Zo kun je het vlees gemakkelijk verplaatsen voor een optimale garing.

Een deel van de BBQ moet super heet zijn, zodat er echt gebakken kan worden!

Reinig je grill meteen

Maak het rooster van uw BBQ goed schoon na het bakken. Dit gaat het best met een staaldraadborstel. Heeft u geen staaldraad bij de hand? Maak dan een bal van aluminiumfolie en gebruik deze.

Een tip om te voorkomen dat uw BBQ aanbakt: zorg dat de grillplaat goed ingevet is. Voor het vlees op de BBQ gaat vet u het rooster eerst nog even in. Wat ook werkt: een halve ui over het rooster halen.

Meten is weten

Hoe weet u nou of het vlees gaar is? Door erin te prikken of snijden misschien...maar wij zijn geen voorstander van deze methode. Zo heeft de smaak kans om weg te sijpelen. Zonde! Gebruik uw handen om erachter te komen of uw steak al gaar is:

Voelt het vlees zacht aan en veert het niet terug als u er zachtjes in knijpt? Dan is het vlees nog rauw. Wanneer het vlees terugveert is het gaar.

Bestel nu uw BBQ schotel!

Meer BBQ informatie

Voor alle Schijndelse BBQ fans hebben we onze barbecue-informatie op een rijtje gezet!