Slagerij Dennis van de Ven gaat op bezoek bij Big Green Egg NL

Tegenwoordig kan een Kamado (keramische barbecue / ei) niet ontbreken in de tuin. Ze worden steeds vaker in een meubel gebouwd om zo buiten lekker te kunnen koken. Je kan er eigenlijk alles mee bereiden alleen vergt het steeds een andere techniek. Om hier nog meer over te weten te komen gingen we op bezoek bij Big Green Egg Nederland in Steenbergen op een geweldige locatie, namelijk Landgoed Arcadia.

Lees hier meer over Landgoed Arcadia

Voordat we startte met de Masterclass werden we allemaal in het zonnetje gezet met een bedrukte shoftshell jas. Deze was wel nodig aangezien het er flink doorheen waaide.
We starten met een uitleg over wat een Kamado is, hoe deze werkt en wat je er allemaal mee kan doen. Uiteraard zijn we nieuwsgierig welke gerechten we gaan bereiden deze middag.
Er waren een zestal gerechten samen gesteld die we in koppels van twee gingen maken op een eigen BGE gevarieerd van grillen, wokken, low & slowen en een toetje. Ook hadden we hele kippen van het spit die we onder de huid ingesmeerd hebben met mayonaise en verschillende kruiden. Door deze verschillende technieken toe te passen en vooral het kijken bij elkaar maakte deze middag zeer geslaagd. We eindigde met een biertje in de brasserie waar de haard al lekker aan het branden was.  Eén ding was zeker, de buikjes stonden op klappen.

Wilt u meer weten over de workshops die Big Green Egg aanbieden?

https://www.landgoedarcadia.nl...