Grillworst Dennis van de Ven
De lekkerste van Brabant!

Lekkerste grillworst

Het was weer zo'n belangrijk moment voor mannen die van goed vlees houden: de verkiezing van de beste grillworst van Nederland. Eén blik op de beste tien van Nederland maakt gelijk duidelijk dat je voor de beste worst niet in de stad moet zijn.

Een deskundige jury testte de tien finaleworsten die uit heen hele berg door Nederlandse slagers ingezonden worsten voor de grillworsttest werden ingediend. Alle worsten werden in de finalekeuring zowel koud als warm gekeurd. Daarbij werden de worsten beoordeeld op zaken als ‘uitwendig aanzien en kleur’, ‘aanzien snijvlak en inwendige kleur’, ‘geur en smaak’ en ‘samenstelling en consistentie’.

De andere zeven finalisten kregen geen plaats toegewezen, maar verdienden allemaal een eervolle vermelding. Als je deze lijst van tien bekijkt wordt inderdaad duidelijk dat de beste worst niet in de grote steden te vinden zijn, maar dat je voor goeie worst beter de de stad uit kunt gaan.

Naast de slagers uit Rolde, Leerdam en Ameide zaten namelijk Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel, Slagerij Lotgering uit Bunnik, Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht, Slagerij C. Verhoef uit Almere, Slagerij van de Weg uit Oosterwolde, Wilbrink Uw Slager uit Beekbergen, Slager Traiteur Thonny Teerling uit Bedum in de finale de verkiezing van De Beste Grillworst van 2018.

Uit: 'Of je worst lust!', Peter van de Kraats

De lekkerste van Brabant

Zoals u ziet is de grillworst van Slagerij Dennis van de Ven de lekkerste van Noord-Brabant. Geen verrassing voor velen, zo bleek uit de reacties op Facebook.

"Wij weten het al, nu de rest van Nederland nog: de lekkerste komt gewoon uit Schijndel"
-----
"Veel plezier! Succes is niet nodig! Hij is gewoon keihard de lekkerste"
-----
"Dat wisten wij al lang. De grillworst en de ringetjes worst gaan allebei op speciaal verzoek heel vaak mee naar zoonlief in Utrecht"
-----
"Ja natuurlijk! Dat wisten wij allang. Was geen twijfel over mogelijk Haha. Gefeliciteerd met deze prachtige welverdiende prijs!