Eervolle vermelding Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven Lekkerste Bal Gehakt 2018

Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven ontving een eervolle vermelding in de Lekkerste Bal Gehakt 2018, de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. De gehaktballen van Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven behoren hiermee tot de beste 10 van Nederland.

Slager Dennis van de Ven ontving de eervolle vermelding uit handen van juryvoorzitter en tv-kok en -presentatrice Sandra Ysbrandy. De feestelijke uitreiking vond plaats op de Slavakto in de Jaarbeurs Utrecht.

Brabantse winnaars

Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer behaalde de eerste plaats. Keurslager Hest uit Goirle won de tweede prijs in de vakwedstrijd. De derde plaats is voor Keurslagerij Jongmans uit Klundert. De lekkerste ballen gehakt komen dus uit Brabant.

Keuring van de gehaktballen

Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop zijn alle gehaktballen gekeurd. De jury, bestaande uit branche erkende meesterslager Wouter van de Veen (Slagerij Wout van de Veen), Marco Jurriëns (Keurslagerij Horst en winnaar 2017) en juryvoorzitter Sandra Ysbrandy, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere gehaktbal mee waaronder uiteraard smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking.

Over de gehaktbal van Slagerij Dennis van de Ven

De jury zei over de gehaktballen van Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven: “Een bal die opvalt door zijn heerlijke kruiding.”

Slager Dennis van de Ven: “Bij ons staan de slagerstraditie en onze passie voor kwaliteit centraal. Dat bewijst het behaalde resultaat maar weer eens. Trots op mijn team dat we elke keer zo hoog weten te scoren.”

Over Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven

De slagerij is al sinds 1890 gevestigd op Plein 1944 in Schijndel. Dertien jaar geleden heeft Dennis van de Ven de slagerij overgenomen van Gebroeders Van der Steen, maar nog altijd zijn de fundamenten van onze slagerij gebaseerd op oude familierecepten. In de werkplaats en worstmakerij maakt zijn team alle producten zelf. De goed gemeste vrouwelijke dikbilrunderen, van het Belgische Witblauwrunderras, worden gekocht bij boeren in en rondom Schijndel. Ook bijna alle vleeswaren worden in eigen beheer gemaakt.

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

• Specialiteiten Slagerij J. Hemmen in Onstwedde
• Keurslagerij M. van de Weg in Genemuiden
• Kwaliteitsslagerij Jos Huisman in Deventer
• Slagerij C. Verhoef in Almere Haven
• Slagerij Christiaanse in Leidschendam
• Slagerij Smit in Ternaard