Persbericht
Schijndel, 16 februari 2023

Eervolle vermelding voor Slagerij Dennis van de Ven bij Grote Grillworsttest 2023

Slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel heeft een eervolle vermelding behaald in de vakwedstrijd Grote Grillworsttest. Dat werd op 15 februari bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking.

Grillworst is vaak het visitekaartje van de slager, een favoriet van veel consumenten. Meer dan 80 slagers stuurden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd, georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers.

Keurslager Braamskamp uit Rolde is de winnaar van de Grote Grillworsttest. Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Keurslager Evert Tebak uit Nuenen.

De keuring


Op woensdag 18 januari zijn alle ingezonden grillworsten beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De vakkundige jury van deze editie van de Grote Grillworsttest bestaat uit: branche erkende meesterslager Arno de Best en Rien Baas van Keurslagerij R. Baas (derde plaats editie 2022). Zij keurden de grillworsten samen met gecertificeerde keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het slagersambacht Maritha Wolters, Simon Kuijper en aspirant product keurmeester Rosanne van Dijk.

De jury over de keuring: “Dit zijn echte toppers. Alle finalisten hebben producten met een mooie, frisse en heldere vleesstructuur, goede bite en een karakteristieke grillsmaak.”

Overige finalisten


De overige finalisten ontvingen in willekeurige volgorde een eervolle vermelding:

Keurslager Antonis uit Veldhoven
Slagerij Stefan Haak uit Capelle aan den IJssel
Knobbout Slagerijen uit Buren
Keurslager De Jong uit Gilze
Keurslager Beverdam uit Rijssen
Slagerij van de Weg uit Oosterwolde

KNS verzorgt diverse vakwedstrijden per jaar. Naast de Grote Grillworsttest organiseert de branchevereniging ook de Spareribs Trophy en de Lekkerste Bal Gehakt.

Over Slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel


De slagerij is al sinds 1890 gevestigd op Plein 1944 in Schijndel. Dertien jaar geleden heeft Dennis van de Ven de slagerij overgenomen van Gebroeders Van der Steen, maar nog altijd zijn de fundamenten van de slagerij gebaseerd op oude familierecepten. In de werkplaats en worstmakerij maakt zijn team alle producten zelf. Ook bijna alle vleeswaren worden in eigen beheer gemaakt. Een plaats in de top is voor deze slagerij geen onbekende plek. In 2018 al eerder in de top van deze vakwedstrijd gestaan. In 2015 en 2018 bij de Lekkerste Bal Gehakt en in 2017 bij de Spareribs Trophy.