Keukenbazen 2018

Alle kinderen die in groep 7 of 8 zitten en uit Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden of Vught konden zich weer opgeven voor Keukenbazen!

Alle teams moesten een hoofdgerecht maken en insturen voor 23 september. Een topkok heeft alle gerechten beoordeeld. Op 1 oktober werd uit iedere gemeente een winnaar gekozen.
Keukenbazen is kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Met dit initiatief wil AgriFood Capital de agrifoodsector dichter naar de regio brengen. Zo kunnen kinderen ervaren dat lekker en gezond eten uit de buurt komt. 

Dit jaar stuurden maar liefst honderddertig teams een lekker en gezond gerecht in voor Keukenbazen. De jurykoks hadden er een hele kluif aan om het winnende team in hun gemeente te kiezen. Van de zeventien teams gaan er slechts twee naar de finale. 

Ook Meierijstad wordt vertegenwoordigd door een team keukenbazen. Het team uit onze gemeente staat bekend als ‘Team Kooksterren’ en bestaat uit Iris van der Linden, Ellis Kapteijns en Puck Sonnemans. Ze hopen de finale te halen met hun gerecht: 'Wij', de bloemetjes van de Meierij.

De meiden kwamen langs bij onze slagerij, waar we samen lamsvlees hebben gemaakt. Hopelijk hebben ze genoeg inspiratie opgedaan om de finale te halen!