Uitslag van de Lekkerste Bal Gehakt 2018

Op 6 november vertrok het team van Slagerij Dennis van de Ven vol goede moed naar de uitreiking van de Lekkerste Bal Gehakt 2018. Deze vakwedstrijd wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers en onze bal gehakt is genomineerd. De feestelijke prijsuitreiking vond plaats op de Slavakto in de Jaarbeurs Utrecht.

Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop zijn alle gehaktballen gekeurd. De jury bestond uit professionals: erkende meesterslager Wouter van de Veen (Slagerij Wout van de Veen, Ederveen), Marco Jurriëns (Keurslagerij Horst en winnaar 2017) en juryvoorzitter Sandra Ysbrandy. Zij hebben alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere gehaktbal mee waaronder uiteraard smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking.

De uitreiking

Helaas heeft de gehaktbal van Slagerij Dennis van de Ven niet gewonnen. De prijs ging naar Slager Marco van Strien. Hij ontving de eerste prijs uit handen van juryvoorzitter en tv-kok en tv-presentator Sandra Ysbrandy. Keurslager Hest uit Goirle won de tweede prijs in de vakwedstrijd. De derde prijs ging naar Keurslagerij Jongmans uit Klundert. Het is wel duidelijk dat er in Brabant lekkere gehaktballen worden gemaakt!

De lekkerste gehaktbal van Schijndel

De gehaktballen van Slagerij Dennis van mogen dan misschien net niet de beste van Nederland zijn...onze bal is wel duidelijke de lekkerste van Schijndel!