Nieuw uit onze slagerij: rookworstenbroodjes!

Nu Jumbo Supermarkten de Nederlandse winkelketen Hema heeft overgenomen, vond Christel de Laat het tijd voor een nieuwe lekkernij. Brabanders staan bekend om hun worstenbroodjes, terwijl de Hema groot is geworden met hun rookworst. Dat leek ons een goed idee, dus bij Slagerij Dennis van de Ven proberen we die twee werelden nu samen te brengen.

De eerste rookworstenbroodjes zijn inmiddels goedgekeurd
door Christel de Laat. Ook TV Schijndel kwam langs in onze winkel om ze te proberen: “Dennis van de Ven laat trots achter de toonbank
in de slagerij zien waar het allemaal gebeurt. Hij laat de worsten zien die klaar liggen om gerookt te worden en vertelt hoe hij de kwaliteit steeds verder wil verbeteren. Er wordt goed nagedacht over de worst in het broodje en hij wil zijn recept nog verder nuanceren. Bij een eerste versie was het velletje net even te stevig en de worst eigenlijk te zwaar voor een broodje. De oorspronkelijke rookworst was in vieren gedeeld voor het broodje. Met de volgende versies wordt verder gewerkt met een worst zonder vel en nagedacht om deze op een bedje van zuurkool met spek en mosterd te verwerken. ‘Dan wordt het wel net even meer dan een broodje.’ Ook over het uiterlijk wordt nagedacht. ‘We kijken of we het broodje nog iets korter en dikker kunnen maken, omdat het anders teveel op een worstenbroodje lijkt.’ Er is nu al veel vraag naar de rookworstenbroodjes. Slager Dennis van de Ven heeft er afgelopen weekend al zo’n 300 stuks van verkocht.”

Bron: TV Schijndel