Ook sterrenchefs zijn gek op gourmetten

Gourmetten saai? Niet volgens wereldberoemde chef Sergio Herman. Op kerstavond haalt hij al jarenlang het gourmetstel voor de dag. En als het aan hem ligt, zal hij deze traditie ook nog lang voort blijven zetten.

Jarenlange traditie

Serigo Herman geeft in een interview met het Belgische tijdschrift Humo aan dat hij al zijn hele leven gourmet op kerstavond. Dat betekent dat hij dit jaar voor de 47e keer een gourmet klaar zal maken. 

Wat eet een sterrenkok tijdens zo’n avondje gourmetten eigenlijk? Herman geeft aan dat hij het liefst een combinatie van vlees en vis eet. Soms maakt hij het vlees zelf klaar, maar meestal haalt hij het bij een goede slager. Samen met lekkere slaatjes, een mooie garnituur en lekkere sauzen is het feestmaal compleet.

Gourmet-tip van topchef

Herman tipt: "Je kunt zo'n gourmet ook thematisch aanpakken: Italiaans, Arabisch of Aziatisch - gewoon de sausjes en garnituren aanpassen. En daar nog een topwijn bij."

Net als Sergio Herman deze kerstdagen genieten van een overheerlijke gourmet? Bestel dan een lekkere en complete gourmetschotel bij Slagerij Dennis van de Ven!

Online de lekkerste gourmetschotel van Schijndel bestellen?