De trends op het gebied van eten in 2018

Lokaal en vers, dat zijn de steekwoorden voor het eten in 2018! Maar wat ook sterk in opkomst is zijn de incourante delen van bijvoorbeeld de koe. In de volksmond ook wel het ‘vergeten vlees’ genoemd.

Kritisch over voedsel

Steeds meer consumenten weten veel van voedsel en hun eigenschappen. Een mooie ontwikkeling, want zo gaan steeds meer mensen kritischer kijken naar wat ze eten. 

Daarnaast lijkt 2018 het jaar te worden waarin een dier in zijn geheel wordt gegeten. Van kop tot staart, alles wordt gebruikt. Daarnaast zal ook de klassieke worst terugkeren. Bij Slagerij Dennis van de Ven is dit absoluut geen trend, wij verkopen al tijden heerlijke worsten uit onze eigen worstenmakerij. 

Lokaal vlees

Na de vergeten groenten lijkt hetzelfde te gebeuren met vlees: “Er komen steeds meer onbekende delen van een dier op de menukaart of in de winkel te liggen en slagers worden de nieuwe rocksterren”, aldus Theor Verplancke. Toch heeft het wel wat tijd nodig voordat de Nederlanders deze stukken vlees omarmen. Ook exotische diersoorten zullen wat hem betreft niet winnen aan populariteit. “Er wordt een sport van gemaakt om zo lokaal mogelijk te zijn.”

Vlees uit Brabant bij Slagerij Dennis van de Ven

Lokale producten worden nóg gewilder dan ze nu al zijn. Bij Slagerij Dennis van de Ven halen we ons vlees ook uit de regio. Zo zijn wij én u verzekerd van het beste en meest verse vlees.