De lekkerste snijworst

Uit onze ambachtelijke worstmakerij komen de lekkerste worsten! Onze snijworst is daar een perfect voorbeeld van.

 Deze exemplaren zijn bijna klaar, maar goed werk heeft tijd nodig. Nog even geduld dus!

Onze worstmakerij

In de werkplaats en worstmakerij maakt ons team alle producten zelf. Het vlees van de koeien en varkens worden gekocht bij boeren in en rondom Schijndel. Daarna maken we er de lekkerste vleeswaren van in eigen beheer. Dat maakt het vlees van Slagerij Dennis van de Ven uniek! 

Over snijworst

Wist u dat snijworst is ontstaan doordat slagers zochten naar een bestemming voor zijn snippers? Door de snippers tot een worst te vormen en te drogen kon dit langer bewaard worden. De perfecte worst voor schaarse tijden dus!

De naam snijworst komt door het droogproces. Door de worst te drogen wordt het vocht uit het product onttrokken. Hoe langer het rijpen duurt, hoe harder de worst zal worden. Ze werden opgehangen tot ze hard genoeg waren om te snijden. Vandaar de naam snijworst!

Snijworst of salami?

Ze zien er hetzelfde uit en ze zijn allebei heerlijk als broodbeleg, maar er is toch een groot verschil tussen salami en snijworst. Aan salami is namelijk knoflook toegevoegd. 

Kom de lekkerste snijworst van Schijndel en omstreken proeven bij Slagerij Dennis van de Ven!