Lekker kerstrecept: gekonfijte knolgroenten

Je kunt de groenten uitstekend van tevoren maken en terwijl het vlees rust opwarmen. Konfijt en bewaar de blokjes rode biet als je deze gebruikt dan wel apart, anders zullen de andere groenten de rode kleur aannemen.

Voor 6 tot 8 personen

  • 1 kg knolgroenten zoals pastinaak, aardappel, knolselderij, gele en rode biet
  • 3 el ganzenvet
  • 150 ml groente- of runderbouillon
  • 50 gr red chard (jong bietenblad)
Voorbereiding 

  • Schil de groenten en snijd ze in blokjes van 1,5-2 cm. 
  • Verwarm 1 eetlepel ganzenvet in een pan en de resterende eetlepels in een tweede pan. 
  • Bak de rode bietenblokjes in de kleinere hoeveelheid en de overige groenteblokjes in de grotere hoeveelheid vet tot ze lichtgekleurd zijn. 
  • Blus af met de bouillon en laat garen tot ze beetgaar zijn.
  • Laat de groenten afkoelen en bewaar (de rode biet apart) afgedekt in de koelkast. 
Serveren 

  • Warm terwijl het vlees rust de gekonfijte groenten bij elkaar in een pan op laag vuur op. 
  • Doe in een schaal en bestrooi met de red chard.