Lekker kerstrecept: rode kool met appeltjes

Rode kool met appel

Rode kool is de volgende dag nog lekkerder. Dit moet je dus echt van tevoren maken.

Voor 8 personen

  • 1 rode kool
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 stevig, zure appeltjes
  • 50 g boter
  • Fijngeraspte schil van een halve sinaasappel
  • 200 ml appelsap
  • Nootmuskaat
  • 75 g grofgehakte pecannoten

Voorbereiding

  • Snijd de rode kool in reepjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil en halveer de appeltjes, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  • Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan. Zorg ervoor dat het niet gaat bakken. Voeg de kool toe en schep regelmatig om. Voeg vervolgens de appelblokjes toe en blijf af en toe omscheppen. 
  • Wacht tot de rode kool licht is aangefruit, roer de sinaasappelschil erdoor en blus af met de appelsap. Breng tegen de kook aan, zet het vuur laag en leg de deksel op de pan. Laat 30-45 minuten zachtjes garen tot de kool beetgaar is.
  • Laat de rode kool afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

Serveren 

Warm terwijl het vlees rust de rode kool in een pan op laag vuur op. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep er eventueel de pecannoten door en serveer in een mooie schaal.