Lekker kerstrecept: half-om-half rollade

Je kunt de rollade in de pan braden, maar na het aanbraden ook in de oven zetten. Als je hem liever op de barbecue bereidt, gril dan (direct) rondom aan op hoge temperatuur en laat op lage temperatuur (indirect) verder garen.

Voor 8 tot 10 personen

  • Half-om-half rollade van 2 tot 2,5 kilo
  • Nootmuskaat
  • Gemalen kruidnagel
  • 100 gram boter
  • 100 ml olijfolie
  • 150 ml water, wijn, port of appelsap

Voorbereiding

  • Neem de rollade ongeveer 30 minuten van tevoren
    uit de koelkast. Bestrooi royaal met peper, zout, nootmuskaat en gemalen kruidnagel. 
  • Verwarm de boter en olijfolie op medium- hoog vuur in een braadpan en braad hierin de rollade rondom aan. Blus af met het
    water, de wijn, port of appelsap en zet het vuur laag. 
  • Steek een kernthermometer tot in de kern van het vlees en stel deze in op een temperatuur van 60-62 °C. 
  • Leg de deksel op de pan en laat garen tot de kerntemperatuur is
    bereikt. Keer de rollade tijdens het braden af en toe een kwartslag.

Serveren

Neem de rollade uit de braadpan en laat minstens 10 minuten
rusten voordat je hem in plakken snijdt en serveert of op een snijplank op tafel zet.

Wij draaien op Midmid